First day over.

Och det är redan dags för bikt.
Jag måste erkänna, jag gjorde två riktigt inte-beundransvärda-manövrar idag.
No1.
Jag och min nya BFf kör längs med strandvägen och ska snart köra av mot skeppsholmen och skeppsbron när en varig finne (en fet skåpbil) tränger undan mig så att jag missar avfarten!
Jag ser var som skett och undrar var jag kan göra närmsta regelrätta U-sväng, vilket inte går(!) eftersom jag kört in på en enkelriktad gata. WTF?!
Jag tar då beslutet, i samfund med en kollega. Gör det du måste.
Jag kör ner på gågatan, prejar mig fram mitt bland förvirrade japaner, över ett övergångsställe, förbi förvånade bilförare, mellan en stolpe och en bilkö och vipps så var jag på rätt väg igen.
Ingen noterat, inget hänt. Gjort och glömt.
No2.
Kör längs med någonting-minns-inte-längre-vad-den-heter-gatan när jag plötsligt får sjutusen hellysen i nyllet. Det tar ett ganska bra tag innan jag fattar att min gata övergått i en enkelriktad gata och att det är jag som KÖR MOT TRAFIKEN?! Jag backar, och vänder om, över en bussfil och vipps så var jag på en väg som iaf var i rätt körriktning för mig. Min nya BFf guidade mig sen hem i mörkret.
Jag skyller i detta fall på mörkret. Det är oförskämt svårt att hitta när det är mörkt.
Not. Jag måste äta mer morötter.
I morgon är ju oundvikligen en ny dag. Får se vad den bär i sitt sköte förutom könshår.

Hope

Hoppet är det sista som lämnar människan säger de. Men att se hoppet rinna ur en människa likt spilld mjölk är hjärtskärande, även för en rutinerad pessimist som jag. Att se en människa komma till den insikten att trots allt hon gjort så har det inte varit nog eftersom framtiden inte ligger i hennes händer utan i kalla, känslolösa, giriga händer.
Vad gör man när det inte längre går att hoppas? När det inte spelar någon roll hur många gånger man nöter ut knäna vid altaret med tårar rinnande ner för kinderna? Vad är meningen med att be när de som påstår sig tro och arbeta för honom som säger lyssna är de som håller tömmarna?

Sanning i hennes ord; Det är klart man orkar gå upp varje morgon och jobba till sent in på kvällen om man vet att det är värt att kämpa för, om det finns en framtid.
Men om någon tar det ifrån dig, alla de år du kämpat, din framtid. Vad är då meningen?
Hon hade så rätt, jag förstod henne så väl. Men det var utanför min förmåga att kunna göra någon som helst skillnad.

Den hårde hade sagt: Ibland rinner bägaren över. Låt det rinna så att du kan fylla på med nytt och gå vidare.
Fast just i detta fall kan jag inte säga det, att det är så det är. Inga råd, ingen tröst. Det hela är sorgligt.

Att lyssna till Nelly Furtados ord: Flames to dust, lovers to friends, why do all good things come ta an end? Gör det hela ännu mer ledsamt. Att förutsätta att allt detta skulle ta slut. Att mörkrets makter skulle ta över, vinna.

Må ni brinna i det helvete ni skapar. Ni förstoppade stofiler med dollarsedlar för ögonen. Och låt mig påminna er: Gud ser allt.

Take me away.


I fredags, jag var trött, trött på att vara trött, fast inte riktigt på riktigt. Inte fysiskt, bara psykiskt. Jag behövde springa skiten ur mig helt enkelt. Valde bort afterworken med singstar och fylla mot 1,6 mil löpning. Ekerö centrum tur och retur. Jag var lagom mör när jag kom hem, skavsår och genomfrusen. Men jag sprang, hela vägen! Kunde knappt tro min egen kropp? Vad den är kapabel till, trots en viss pommes-frites-varning.
Och jag var mäka stolt.
Jag behövde dessutom en vit helg. Det är dyrt och förödande att supa. Att förra helgen vakna upp i någons (Cesses och Magnus) vardagsrum och inte ha en aning om vart man är är inte bra reklam för sprit.

Hur som haver, det blev ingen afterwork eftersom ingen eskorterade mig dit i den rullstolstaxi jag hade behövt. Utslagen som en bagge efter parningssäsongen inmundigade jag lite c-vitamin och tänkte att det var dags att jag och sängen kom varandra lite närmre, men då kom mor med Sushi och kvällen kunde inte avslutats bättre till falskt skönsjungande idol.

Helgen var tillägnad hårt arbete i form av att forma ett hönshus. Och jag och Karel, och alla andra för den delen hann rätt långt. Det är egentligen bara lite panel och giljotin som saknas.

Nu är sista arbetsveckan på Samtrans påbörjad och på fredag får fan alla i Stockholm se upp. *hurr* Inte dålig prestationsångest! Budbil here I come!

Så, idag kom mina böcker. ÄNTLIGEN. Haha, jag har blivit boknörd. Sista boken nu. Breaking Dawn. What to do när jag läst klart den?

Nog om detta. Nu har jag fått i uppdrag av far att städa en stekpanna tills det att mor kommer hem?

Samtal.

Dagens roligaste samtal (Tänk dig nu än äldre man, säkert 80 plus, med skakig röst):
-"Min fru och jag är så snurriga. Och tanten, hon hör ju så dåligt så man måste skrika. Det är tragiskt."
Det lät så lustigt, även om det inte var menat så. Det var precis som att han var så trött på att vara gammal och allt vad det innebar; rullstol-dövöra-gnällig kärring-impotens-inkontinens-benskörhet osv osv. Och visst, jag klandrar honom inte. Livet är förmodligen bättre när kroppen fungerar som sen ska. Men det var fortfarande skrattretande när han sa att kärringen hans var tragisk. Stackarna.

gammal


Klokt.

2002 var jag på praktik på en mjölkgård i skåne. 15 år gammal. En dag under de två veckorna jag var där blev jag sysselsatt med att högtryckstvätta. Jag vet inte hur många timmar jag stod i stallet, fem? sex? kanske sju? Hur som haver, när jag var klar med min uppgift ställde jag mig utanför stallet stirrade ut i tomma intet och utbrast: "Jag ska ALDRIG jobba på kontor" - högt och tydligt, för mig själv.
Jag förstår idag varför jag sa det då.
Jag funkar verkligen inte på kontor. Varken min kropp eller mitt huvud står ut. Igår och idag kan ställa upp i tävlingen: Värsta-dagarna-i-mitt-liv.
På gränsen till att riva loss dataskärmarna och sula dem 10 våningar ut genom fönstret. Eller varför inte be de klagande jävla asen i luren att dra åt helvete? Jag vill gråta, jag vill skrika och jag vill riva mitt hår. Men jag vet bättre. Jag vet att det inte hjälper. Jag vet att barnfasoner som att ligga ner på rygg och skrika rätt ut med sparkande ben inte leder längre en till psyket, efter din tolvårsdag, även om det kanske skulle kunna kännas väldigt skönt.

Jag löste min ångest med en löptur igår och säcksläpande idag. Jag föds som på nytt. Känner hur energin och livsglädjen rinner till mig igen.
Fattar att folk har sömnproblem och ångest. Fy fa-an för kontorsarbete. Jag fattar att tv'n är människans bästa vän för vissa. Och jag är glad att jag inte är en av dem.
Tack och hej till ångest och ryckande knarkben på torsdag.

Och nej, jag ska inte gå sönder riktigt än. Vissa saker mår bäst av att vara precis som de är.

I think i've found Mr Right, he's just not found me, yet.

DOIT

Årets Häst 2009

Dagens reklam.

Knappa in www.youtube.com (nej, här bjuder vi inte på några länkar) och sök på; lady gaga paparazzi - Den möjligen-hermafrodita-artistens i särklass bästa verk. Men hon ska inte tro att hon kan ro hem förtjänsten själv. Nej du, den gubben går inte.
Mina ovationer går till Jonas Åkerlund - regissören - geniet (?).
Videon måste vara en av de mest stilrena, snygga - och ja, ungefär där nådde mitt vokabulär sitt slut - genom musikvideomakarhistorien.
Jag vill inte sluta titta.

I follow that video until it love me.

Tillägg. Sökte fler videor gjorda av herr Åkerlund. Och fann att han har verkligen en känsla för det han håller på med. Jag menar, sök på; Rammstein Mann gegen mann. Fantastiskt video!

FACTs

Hah! Snacka om att ligga efter. Fast, vem bestämmer kursen? ME!
Min skalle verkar tjockare än andras skallar eftersom det verkar vara nästan omöjligt att BANKA in vett i mig. Men jag försöker igen, och igen, för rätt som det är borde man lyckas slå sig igenom. Har sagt det förr och säger det igen; Pessimism är kläder som klär ingen. Så jag ska försöka klä av mig den rocken och klä på mig något mer passande. Notera FÖRSÖKA. Det är nog för mig med tanke på tjat om tjocka skallben och envishet.

Jag har det ju jätte bra i mitt liv! Vad är det som är så förbenat svårt att förstå med det? Att ta in?
Planer för framtiden till och med.

Tonight's gonna be a good night.
My life is a good night all day long!

ps
. Mamma bakar goda bullar. 

Om du jobbar som telefonist, försöka inte uttala namn som du inte kan uttala, det blir bara pinsamt.

Och ja, ett gott skratt förlänger livet:

Ohyes!

Åtagande.

I helgen lovade två människor varandra att inte skiljas förrän döden skiljer dem åt. Det är ord med tyngd i. Knappt så att jag över huvud taget kan greppa innebörden. Ekvationen är ju enkel, men att verkligen förstå känns som en annan femma. Lite som uttrycket "lättare sagt än gjort".
Det var vackert. 
Och det var inte bara mina ögon som blev fuktiga när sermonin tog sin början. Staffan grät, och det brast även för Daniel när han noterade våra tårar. Sammy så nervös att han förvirrat staplade omkring vid altaret, men Ellen tog hans hand och snart hade de lovat varandra evig kärlek.
Antar att jag i mitt stilla sinne drömde mig bort till dagen jag själv står där. Med mannen i mitt liv. Lite för mycket känslor helt enkelt.

Allt som allt en mycket lyckad dag/kväll!
Maten var utsökt, i synnerhet såsen (som tog slut direkt) och tårtan. Och vilka hallongrottor sen! Trots Sammys fällande kommentar; "Ja, de är från förra perioden" .. ehe.. GOTT?!
Sen var det hör och häpna, ursinnigt dansande tills lokalen var tvungen att utrymmas. Alla var nog uppe på dansgolvet iaf en gång den kvällen.
Och enligt rykten har jag hört att "bag-in-box-dansen" filmades.

Helgen avslutades med mys. De var länge sedan jag hade så mysigt. Helt till freds med livet.
Och är det då så konstigt att jag tillåter mig drömma?

Nu är det ännu en arbetsvecka. Men nu börjar tiden rinna ut här hos Samtrans. 
16 oktober börjar jag tuffa runt i en budbil på stockholms gator. 

Att tänka på: Använd inte skor med svart sula.

kiddostaffan?

Staffan - 20 år?


En dag.

Då j*vlar.

Thank God!

Det är fredag!
Jag har nog längtat ta-me-fan hela veckan.
Blev klar med klänningen igår. Ser inte ut som något proffs varit framme direkt, men det är halva charmen.
Hoome maade! Nu sitter jag här på jobbet igen, har hunnit ta emot sex samtal. Hoppas alla pensionärer och assistenter och mammor och pappor är lika belåtna över att det är fredag som jag är så att jag inte får allt för många bittra toner i mitt högeröra idag.

Kl. 17.06 drar jag norrut. Hoppas jag fått med mig allt. Hanna virrpanna är duktig på att glömma saker.

Och kom ihåg, hittar du inte det du vill ha, gör det själv.

V.I.H

Måste få ur mig en lustig incident, som inträffade igår på elfa på industrivägen 23.
Jag går in i den enorma butiken och de enda som är där är jag, Friida, en till kund och de så kallade anställda.
Vi strosar fram till killarna som har hand om prylarna som låg på lager efter att ha blivit hänvidade av en man som verkade chockad över det faktum att det över huvud taget fanns kunder i butiken. 
Väl där var vi tvungna att ta en kölapp eftersom kön var så lång, och det var svårt för de typ 5 anställda som stog och såg dumma ut bakom disken att hålla reda på alla kunder där inne (?)

På en pall, bakom disken satt en relativ ung kille och verkade ringa till något som liknade sjukvårdsupplysningen.
Samtalet började normal: "Hej jag har en fråga, säg att man blöder i från handen .. "
Tänker inte så mycket på det förrän killen fortsätter: " .. Säg att man temporärt (?) vill avlägsna/stoppa blödningen, och då slickar bort blodet .. "

VAD I HELVETE? är det enda jag kan tänka, kanske att överreagera tycker ni, men vänta, det kommer mer ...

Jag står otåligt och väntar och fattar inte varför ingen kan hjälpa mig när det typ är 10 pers som jobbar där och två kunder? Kundservice - F R Å G E T E C K E N ?

Då hör jag killen med luren i näven säga: "... och om blodet smakar järn, var är det för fel då? Har jag järnbrist? För mycket järn?"

VA?
Vad är detta? Han sitter bakom disken, på ARBETSTID och ringer och frågar sjukvårdsupplysningen varför hans blod smakar järn?
Suck.

Kundservicen på elfa i solna = inte helt ok. Slöa jävla datanördar.

Efter att ha läst igenom detta känner jag mig nästan lite dum som tar upp detta banala problem, men det kändes relevant igår. Irritatioinen alltså.


Fullbokad.

Stress är en egendomlig känsla ?
Lite svår att ta på, lite för abstrakt. Svår att definiera. Stress upplevs och hanteras olika beroende på vem det är och vad det gäller antar jag. Den stress jag genomlever (lider?) nu är ingen stress jag är van vid.
Stress och jobb brukar ofta höra ihop, men det är inte jobbet i sig som gör mig stressad, här är det slött, minst sagt. Jag räknar minutrarna, sekunderna. Timmarna liksom sniglar sig fram. Jag kan komma på mig själv med att sitta och fundera över om dagarna över huvud taget går, eller om jag fastnat i ett vakuum.
Men klockan slår ändå 17 och så är det dags att gå hem . . .

Jag funderar på hur jag ska få tiden att gå ihop. Hur jag ska hinna med allt som borde/måste göras och kanske det viktigaste; det jag vill göra.

Men, jag tror jag lyckas rätt bra. 
Jag hinner med nästan allt jag måste/borde/vill göra. 
Gårdagen tex.
ALLT satt som en schmeck.
Jag hade under tisdagen varit förutseende nog att jobba två timmar övertid så att jag kunde gå två timmar tidigare under onsdagen, utan dåligt samvete.
Det vankades personalmöte på nya jobbet. Skön skara människor. Friida hämtade upp mig strax efter tre och vi åkte en sväng, vi hann till och med svänga förbi elfa för att köpa de där drosslarna jag hade lovat Staffan.
Jag var mäkta stolt över min bedrift, min "planering".
Efter ett enligt mig lyckat personalmöte tappade Friida mig så att Nanna (jag veeet, celebert besök) kunde plocka upp mig för att bjuda på middag och skitsnack. Mycket trevligt. Fick till och med träffa pojken hennes. 
22.04 gick bussen hem, och hade det inte varit för att jag klev av en station för tidigt så att jag behövde gå de två sista kilometrarna till brommaplan så hade min planering varit näst intill felfri. 
Men bussen missade jag och 40 min väntan på sista avgången blev det.
Snäll var dock mor som kom och hämtade mig så jag slapp gå hem den sista biten i kylan.

Fantastiskt! 

Vad dagen har att bjuda på vet jag inte riktigt ännu, för jag vet inte vad jag bör prioritera. Jag ska försöka röra lite på mig, göra mig fiiin, sy på min klänning, städa, svätta .. the list goes on.  

I morgon är efter jobbet åker jag till Vallby, för i helgen är det bröllop. FEST!