HEJ HEJ VINTERLAND.

Will it ever end? Det ändlösa snöandet alltså? Jag kan knappt minnas sist det var så här mycket vinter i Sverige. Med så här mycket snö. Och det gör nästan lite ont när man tänker på att till helgen ska allt ha smält bort. Jag var tvungen att dokumentera. Snön. Innan den sprungit bort. Man vet ju som sagt aldrig när den kan tänkas att komma tillbaka.
Jag gillar karga vargavintrar. När man får klä på sig massa med mysiga kläder och kanske mysa framför en brasa i öppna spisen. Jag gillar dem, men inte mellantinget. Slaskvinterna utan snö. Då kan jag mycket hellre ha sommar.

Vi har eldat i den öppna spisen här på övervåningen två kvällar i rad, och för en gångs skull är det faktiskt riktigt behagligt att vara här uppe i vårt hus. Annars brukar det vara lite; "Hej och välkommen till Ryssland", över det hela, två grader varmt och frost på golvet. Ibland, vissa dagar, har det till och med varit varmare ute än inne, och det är inte ett sådant bra betyg, inte under vilnterhalvåret.

Men, som min gamle vän RIGOR MORTIS, brukar säga, man ska inte vara kräsen. Man skall vara tacksam och glad.
Och visst är jag, för idag var bussarna här ute på landet inställda. Snölov kallas det tydligen i USA, jag kallar det en god ursäkt att inte behöva åka till skolan, fast idag hade jag nästan behövt åka till skolan eftersom jag inte är Albert Einstein dirket. Jag har lite för mycket av min sociala kapracitet kvar, och det är ett beskymmer när man ska försöka vara duktig i fysik. VART ÄR MIN ASPERGER?!
Nej, en annan får nöja sig med manodeprisivitet och tourettes. Tack för den genbanken.

Nåväl.
Snö var det. Och snö ska ni få.
Var så goda.
Vinterland


FAN TA DIG

DU GÖR MIG SÅ JÄVLA ARG DIN OTREVLIGA JÄVLA SURFITTA!
GÅ OCH DRA NÅGOT GAMMALT ÖVER DIG.


En spik i katten

Kallt.
Med snö.
Snöas in.
Inomhus är det till och med kallt.
Elementen är strasiga.
Den har gått sönder.
Ja, Staffans hatt.
Strasig.

Det ligger en död mus i ett rum.
Vi har möblerat om.
Det blir fint.
Något annat som är fint, är finnen på min näsa.
Den gör ont.
Precis som häftstiftet i min fot.

Om två veckor, minus en dag, är det fest.
Det är det uppe i andra huset nu.
Med kött.
Gott.
Jag ska hämta glass.
Och sen ska jag äta den.
Men först efter köttet.

Mina hästar får vila, för de har inga vinterskor.
Det har inte jag heller.
Det är halt i snön med tofflor.


Gör som Dileva.

Ge, ge, ge, så kommer du få, få få.

Lev

Igår. Idag.

Idag visas resultatet av provet jag skrev för en vecka sedan. Jag tippar på ett VG. Och det är inte fy skam det.
Förövrigt är det snö ute. Det är mysigt som stryk. Inte för att stryk är så himla mysigt, vilket jag faktiskt menade på att snön var, men i alla fall. Men är det snö, så är det halt, och det erfarade Bella igår när vi var ute och körde.
Hon gled ner för en backe, med vagn efter.
Men det är tur att min stackars häst är så jävla snäll. Jag fick henne att gå genom ett shrubbery, med vagnen efter, och klättra upp för en backe med 80 graders lutning, med vagnen efter. 
Hon var nog mest glad över att inte halka och slå ihjäl sig. Min dräktiga femåring. 

Njut i snön nu alla, så länge de varar. Jag ska göra det.
Men jag ska också cykla till bussen. Trevligt. 
Tack för igår Nanna, trots att vi inte flådde några rävar.  


Jag hatar mitt liv.

Och allt är ditt fel.

Uppsving

Ett val, en handling, ånger, insikt, besked, klarhet. Tack. Punkt.

Idag kom snön hit. Om än något för slaskig. Men man ska vara glad för det lilla som ges. Otacksamhet lönar sig aldrig. Det vet han som ropade efter mer och miste hela stycket.
På bussen hem smed jag ondskefulla planer. Här skulle hårda bollar av slasksnö kramas och kastas.
En halvtimma senare och bollen satt på hanens arm som en klicka potatismos på tallriken, som smakade gott till pannbiffarna. 
Jag fick, som planerat, sota för det, med en boll innanför underbyxorna. Det blev en tredje (glass)kula för hanens del. Men mer än så blev det inte. En viss fegis, sökte skydd inomhus.
 
Och sedan dess har jag betalat en räkning, med pengar jag egentligen inte har, och, nej, just det, inget mer.

Men i morgon kommer Nanna. Vi ska flå rävar, klä in våra kraniner i deras skinn, dansa nakna runt ett bål, där människor vi önskar livet ur brinner, medan vi skrattar. Där efter ska vi välta kor, skrika sönder stämbanden, kissa på oss, slänga ut en tv genom ett fönster, bajsa på hallmattan, smörja in våra kroppar med blött gräs, klippa av oss håret, skära oss i armarna och äta grus.
Bara för att vi kan, och behöver det. Lite galenskap helt enkelt. 

Jag vill bada i en slalompjäxa fylld med snor, jag vill hänga upp och ner i en frysbox, skriva; "Gå som kungen" på kungens bil,  dansa polka i fruktdisken på ica eller varför inte rida till skolan och knyta hästen utanför . . .

Jag är trött på att vara emotionell och vidrig.
Gör mig glad.

 

Upprättelse

En man upprymd av lycka gick längs med vägen. Men någonting fick hans lycka att komma på avvägar. Och kanske var det inte så konstigt. Natten, besmyckad av fullmånens dunkla sken, blev för ett ögonblick svartare än den svartaste av rymd. Ensam låg han där, medan kalla nävar slog hans anlete, och bort allt vad som skulle kunna kallas värdighet. Men inom honom växte vreden.
 - "Inte igen", och som från ingenstans kom kraften, den slog tillbaka. Hårt, utan skoning. Hans ögon svartnade, i takt med att slagen blev hårdare, mot ett underlag som allt mer tappade sin form.
Så slutligen, när ingenting fanns kvar, kvar av det som en gång förnedrat honom, upphörde hans slag, han ställde sig upp och gick där ifrån. Utan skuld, utan skam, och med sin värdighet kvar. 

Jag lever.

Att jag fastnat för deprimerande bajslåtar behöver nödvändigtvis inte betyda att jag är deprimerad. Jag sitter långt ifrån rakbladet. Tro mig. Jag är glad, för jag har hela magen full av kinamat.
Vem kan inte vara glad när man är på bristningsgränsen till att just brista. Nu har jag precis det där jag ville ha i det tidigare inlägget, fast med ett food framför. Är det att prata klarspråk?Min visdom idag, är att man faktiskt bör rädas sina åldrande dagar.

Som lim.

Hur vet man att man är i sina sinnes fulla bruk? Att det du tänker och vill är det du faktiskt vill. Vad jag vill just nu kan jag inte förklara. Det är bara något som styr mig.
Men jag fösöker att inte låta någon veta, för skulle någon fråga, så vet jag inte vad jag skulle svara.
Eller, hur jag skulle förklara.
Jag försöker förklara det för mig själv med usla förklaringar, som jag vet inte håller. Man kan göra sig så förbannat sjuk, bara man intalar sig det, så det känns inte som en rimlig förklaring.

Men sen, hur skulle jag klara det? Jag behöver växa upp, men är det bara så man växer upp?

De senaste veckorna har jag inte kunnat tänka på något annat. Så fort det blir tyst, så fort jag bara sätter mig, så är det där. 

Allt tar sin tid, jag antar att det är så det ligger till. Det får ta sin tid.


Kort.

Jag känner mig ensam och förbisedd.
JA, och jag tycker jävligt synd om mig själv,
för att jag är en tragisk och värdelös och allmänt ointressant person som inte många finner någon mening med att lyssna på.
Det kallas mens.

Två prov avklarade denna vecka. Lyckas nog få godkänt på båda.
Två prov kvar denna terminen, och sen är kurserna klara.

Dreamy

It's a little bit funny, this feeling inside.
Jag har drömt återkommande drömmar. Drömmar som påminner om varandra, med samma budskap och som alla försöker säga mig någonting. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om dessa. Det är som att vakna med ångest varenda morgon. Jag skakar bort dem så gott jag kan.  Försöker tänka på något annat, men det är som att allt påminner mig. Påminner mig om det jag inte vill minnas. Är det inte jag själv som springer in i det så är det någon som slänger det i mitt ansikte. Här har du. Och jag blir bara förvirrad och jävligt ledsen. Lämna mig ifred. Jag trivs som det är just nu.

Utmärkt. Tack. Tack för att du frågade.


Två år.För legobitar passar ihop.

I saw it. Just saw you know.

En dag förra veckan fann jag ingen som helst mening med att gå i skolan, eller åka till stallet. Så jag påbörjade något som nästan skulle kunna liknas vid ett projekt.
Ett skräckfyllt, panikångestfyllt, inälvsinkletat Saw marathon. Jag talar såklart om filmen, eller, filmerna. De har blivit fyra till antalet och snart ansluter en femte. En vänlig själ hade talat om för mig när jag såg Saw IV att filmerna inte hängde ihop det minsta lilla. Hur vänligt det var vet jag inte, för så vidare värst sanningsenligt var det ju inte.

Så där låg jag, nerkrupen i hanens soffa, ihopkurad under ett duntäcke som ruggat ur sig dunet; förberedd inför något som jag trodde skulle kunna jämföras med motorsågsmassakren (en film jag dock inte sett), och möts av något helt annat. Visst det var blod, det var inälvor och det var sönderstampade hjärnor. Men det var något vackert över detta.
Det var ett mästerverk. Så motbjudande att jag stundvis var tvungen att blunda. Filmerna hade allt det där som de vanliga överproducerade engelska deckarna saknar. Slafs. Jag njöt av allt det frånstötande, och jag plöjde igenom film efter film. Jag blev som en slav, fastkedjad i handlingens hårda grepp.

När jag hade tittat på den fjärde och sista filmen hade mörkret hunnit smyga sig på. Ensam, och nu även ganska rädd satt jag säkert  tyst en halvtimma i den där soffan efter det att eftertexterna för länge sedan rullat förbi. Hanen var fortfarande på jobbet. Jag tog till mig mod och ilade över till det andra huset, till säkerheten. 

Jag gillar glada överraskningar. Sawfilmerna var glada överraskningar, om än något skräckfyllda. Hur genialt är inte bara namnet som de ger "mördaren"? Jigsaw.
Det ligger skönt i munnen, och det tilllåter sig upprepas gång på gång. Jigsaw. Jigsaw. Jigsaw. Jag ska döpa mitt ogjorda barn till Jigsaw. Eller Juno. Det kvittar. Båda är sköna.  

Sensmoralen infriar värme.

Sen att min smak inte är den smak som smakar godast, det är något ni får lida av och inte jag.