Som en jävla klocka!

Gör mig typ sjukt förbannad till och med.

Sun in april.

Sommaren har kommit tidigt till Sverige.
Helt underbart i min mening. Mellanting är ingenting för mig. Det är en fröjd att vara ute just nu. Alldeles precis lagom varmt. Riktigt friska morgnar där fåglarna kvittrar öronbedövande innan solen hunnit upp helt och hållet. Har klivit upp i ottan varje morgon nu trots att jag haft "sovmorgon". Kan ju liksom inte ligga kvar i sängen när dagarna är så fantastiska. Igår sprang jag. Sist jag sprang var i typ januari (av olika dåliga anledningar). Och det var riktigt riktigt skönt. Kände att jag hade rätt mycket att ge faktiskt. Men nöjde mig med 30 min av min lunchrast på jobbet. Tänkte ta en sväng idag också.
I morse gick jag upp tidigt, tog bussen till kanton och promenerade i den ännu rätt svala morgonen till gården. Väl där fodrade jag hästarna och tog en kopp kaffe. Sedan var det mental träning med Sessan. Tömkörde och släpade en skackel efter henne i säkert en timma. Men till slut gav hon sig. Hon sket typ på sig när jag först började dra den efter henne. Jag for efter som en blyfylld vante i tömmarna, men det går att knäcka även den mest envisa av hästar med tålamod. Nu ska hon få suga på den karamellen ett tag så tar vi och rider ut i morgon. När jag mockat klart i stallet åt jag frukost och sedan inväntade jag Elin på en trädgårdsstol i landet. Lät solen måla lite fräknar i mitt ansikte. Behövs inte många minuter för att jag ska se ut som pippi. Elin kom och jag hann rensa en hel rabbat innan jag var tvungen att cykla till vägen och åka till jobbet. Det är ju lite trist att behöva sitta här och missunnas härligheten där ute. BLARGH. Jag L Ä N G T A R till juni då jag ska börja jobba heltid på gården till förmån för Elins mammaledighet. Jag tror på allvar att jag skulle DÖ om jag skulle behöva sitta av HELA sommaren inne på ett kontor. Jag är i alla fall inte gjord för det.

3-6 maj är det seminkurs. Äntligen. Ska bli intressant och se vad mer det kan ge mig, med tanke på att jag faktiskt fuskat lite sedan innan.

I morgon skall jag skörda lite av Fridas och mina rabarber och göra KRÄM. Fucking awesome.

Skriver inte jag extremt tråkigt när allt i mitt liv känns värt? När allt liksom är bra? När det inte finns någonting att gnälla på egentligen?

Snödjur.

Snöglada kor från i vintras.


Gå in och gilla filmen på tuben så köper arla en majblomma.

Träning

Så, efter lite tekniska problem hemma igår (internätet från stenåldern) så är nu äntligen filmen uppladdad. Då kan ni alla i alla fall få ett hum om söndagen som var. Det var strålande väder och Sessan var fantastiskt duktig. Helt sjukt egentligen hur duktig hon är (jag svävade runt som på moln i säkert ett dygn efter upplevelsen). Det var första terrängträningen och fjärde gången vi hoppade uppsuttet och hon stannade inte en enda gång. Tvivlar på att det är jag som lyckats uppfostra och rida in denna häst. Ibland ska man ha lite tur. I måndags fick hon bara ta igen sig och igår var vi ute på en skogpromenad. Idag blir det galoppträning borta vid FRA-rakan. Vårvädret som varit nu de senaste dagarna har också de varit underbart - som mycket den senaste tiden. För att inte tala om maten i lördags. Årets första nässelsoppa med ägghalvor till förrätt  och kalvryggstek med hemgjorda chévrekroketter och örtfärskost. Det hela avslutades med mammas hemgjorda citronfromage och fruktsallad. Det var mor som firades. Och vilken matfest det blev. 

What more? Igår var jag ledig från samtrans så jag började morgonen med mjölk på Lovön och skötsel av div djur. Det gick rätt smärtfritt med tanke på att jag hade en slav. Praktikanten Oskar. Vi hann till och med mocka ut lite skit. Klockan tio var det tandläkartid. Jag hade inga hål. Jag upprepar - INGA HÅL. Hur stor var sannolikheten för det? Men tandhygienisten lät mig känna på livet och misshandlade mig rejält innan jag fick gå hem. Idag känner jag mig dock väldigt fin i munnen. Efter tandläkaren slöade jag lite innan jag gjorde ordning i stallet och tog en promenad med Sessan. Precis när jag var på väg att åka hem stannade mor mig i dörren. Tvillingfödsel. En av kalvarna låg baklänges så det var bara att hugga in. Totalt kaos i stallet. Med hästar och Siri, en skrikande Elmer. Blödande navelsträngar och en hysterisk ko. Men vi fick ut en dyngsur levande andrakalv. Vi lämnade de tre åt sitt öde och jag - något slemmigare - kunde ta mig hem där jag diskade och åt middag. 

Idag skiner inte solen men ett milt vårregn kan vara rätt skönt det med. Jag promenerade fem kilometer i morse, gick förbi mackeriet och åt min frukost där. Skön start på dagen.

  

Förutom att solen skiner idag . . .

. . . så har jag och Sessan varit på terrängträning.
Filmer och bilder kommer.

sess

Också en kändis.

Jag var TVUNGEN att sno den här bilden från KappAhls hemsida.
Elmer, så otroligt söt.
Iof modell för gulliga tjejkläder, men som ordspråket lyder: Allt klär en skönhet.
Blott ett par veckor gammal. Han har växt sedan dess ska ni veta. Joddlar och skopar i sig
mangopurré. Stolt moster!

new 

250g biff.

Dags för ett uttömmande inlägg. Jag varnar redan nu för att det kan skapa förvirring, eller för vissa till åren komna: amnesi. Blir lätt så när man låter dagarna gå och samlar på sig oräknliga händelser och intryck som sedan skall trängas tillsammans till något lättläsligt och inte allt för långt. 

Här går vi. Igår var det högskoleprovet, och jag stammisen, var så klart där. Vi kan väl lämnda det där? Kändes verkligen inte bra. Om fyra veckor får jag beskedet om att jag inte heller i år kommer blir veterinär. Känns lönlöst när något så utvecklingsförstört och värdelöst som högskoleprovet är det som skall avgöra om jag skall få komma in på veterinärlinjen. Vi vet ju alla att det är förmågan att under tidspress kunna välja rätt bland en rad synonymer som avgör om du blir en bra veterinär eller ej. Betryggande. 

I Fredags hoppade jag Sessan. Tänkte att det kunde vara bra om jag i alla fall hade hoppat två gånger uppsuttet innan träningstävlingen jag anmält oss till nästa söndag. Det gick gallant. Den lilla kusen börjar bli riktigt fin. Vi provade till och med att hoppa en kombination. Och det är ju som att hästen inte gjort annat i sitt liv. Synd att jag är lika rostig som ett femtio år gammal oljefat som någon glömt ute i skogen. Men vet ni? Putsar man tillräckligt  mycket kan man till och med få en skitkorv att glänsa.
Ärligt talat. Det var länge sedan jag hoppade och det blir lätt missförstånd när ingen av hopparna riktigt är säker på vad som skall göras. Kul är det i alla fall och tillbaka hem från ridhuset hade jag så mycket fjärilar i magen att jag log hela vägen hem och ner i säng. Sessan fick många klappar och lite extra havre.

Idag skall jag - åter igen - påbörja sockeravgiftningskur.
Så ställer sig Staffan och gräddar våfflor. INTE okej. Borde gå och rycka honom i skägget.
Idag är jag ledig, och jag kan verkligen inte uppskatta ledigheten. Mest för att jag inte vet vad man gör när man är ledig. Jag har ridit en lång tur, mockat, ätit, tittat på femton avsnitt Community. Om ett par timmar ska jag hämta upp Frau Frida på jobbet och åka till IKEA. Har funderat på att ta en dusch. Gud så tråkigt. Hade gräsit vuxit hade jag tittat på det. Men våren är trögstartad. Tur att man bor i Sverige och alltid har något att prata om - vädret.

Så till något ännu mindre kul. Lillebror. Snälla. Bli bra. Du gör mig orolig. Ta din medicin så att du kan bli bra. Förstå att du måste vara trött ett tag nu. Och Ekerö kommun? Sluta vara sådana jävla byråktratiska paragrafryttare och dra era ur arslet så att bror min kan få hjälp innan det är för sent. Om jag hade makten att göra PRECIS vad som helst nu, så skulle jag laga dig. Lilla Erik. Ibland är världen jävligt grym, men då måste man faktiskt orka stå själv. 

Happy Sunday. Even though the sun doen't shine today.