Hussleful

Okej, okej okej, Tillåt mig ta ett andetag, för jag tappade andan.
Har ni tänkt på en sak? Att när man hör någon snubbe eller, ja, va fan, kärring, gasta på radion så skapar man sig direkt en uppfattning om hur ägaren till rösten skulle se ut.
Det är inte ofta man blir positivt överraskad. De flesta är fulare än vad man fått för sig att de skulle vara.
Men jag tror fan jag har hittat killen som tar hem priset.
Han kallar sig, och kanske till och med heter, Erik Hassle. Killen med smörrösten, men träsktrollet kommer överraska dig, till ett hjärtstillestånd.  Och inte av det positiva slaget (om det nu skulle vara någon positivt med det),

Håll i er.Han borde vara glad att så många fina flickor visar fittan för honom, för det lär ju knappast hända igen.

Överdrivet.

Ganska ofta hatar jag mig själv. Fast hat är ju faktiskt ett ganska starkt ord. Jag använder det för mycket. Senast idag kan jag inte räkna hur många gånger jag kräkts det över mina medmänniskor. Stackare. De måste hata mig.
Något jag inte heller kan hålla räkningen på är alla sjukdomar jag dras med. Idag har jag som sig bör haft tourettes, igår också för den delen. SOCKERKUK liksom. 
Jag undrar just om man kan utveckla en sjukdom. Jag har hört att om man tror på något tillräckligt mycket så ÄR det så. 
Hur många kromosomer var det man skulle ha på 21:an? Gah! Fuck it. 
Detta handlar ju inte om mina sjukdomar, det handlar om min mentala status. UR FUNKTION. En lapp i pannan och till och med jag hade slängt ner mig i källaren med all annan bråte. 

Jag måste rycka upp mig ur mig själv. Skäms inte andra för mig, så gör jag det själv. Tro mig.
Jag vet att jag alltid varit knäpp. Jag har gråtit mig själv till sömns allt för många gånger, och vad hjälpte det med salt på kinderna? Jag har försökt tala mig ur det. Men nu är det något annat. Jag föröker övertyga mig själv om att det är roligt, men det är det inte.
I'm the lunatic under your bed.

Men erkänn, det är ganska skönt att ha någon där som är värre än du. 
Det var inte dig som de andra talade skit om. 

lunatic

Nej det var inte du som käkade upp grannens lever.

Sleepy

Idag är jag verkligen inte sugen på att somna själv. Din varma famn, dina andetag, dina hjärtslag bakom min rygg. Jag hade behövt det nu. Det känns i hela kroppen, men jag kan inte riktigt förklara det. För jag vet inte.
Men det känns som en rastlöshet, blandad med oro.
Den trygghet som annars är där är frånvarande. Enkelt.
Jag är nästan som en ko, van vid det som brukar vara. Orolig när det inte är så. Så ha lite överseende när jag säger att jag saknar dig.

Sov gott alla, för det ska jag.

Min viking.

Min viking

AC

Jag har fastnat i bloggdiket. Brutit benet och kommer inte upp. Men det kvittar när bilen är trasig och när jag är för fattig för att köpa busskort. Då sitter jag illa där jag sitter.
Och det var då jag tänkte sticka inte med att
Anges Carlsson har gjort sin bästa låt hittills.
Jag håller just nu, själv, på att spela sönder den.
Gör det du också och må lite dåligt över dig själv sen. Men va fan. Tjejen är ju ruggit söt. Och bästa resultatet av Svenska idol.

Lyssna nu. Seså, kom igen nu.


socialfall

Jag vill minnas en kväll. En dag. Den sjätte december 2008. Vilken dag, vilken kväll det var. Hur snygg jag var, och hur snygga alla andra var. Och hur alkoholiserad jag var. Ivägsläpad från en toalett på riktigt uteliggarmannigt sätt.
Det började med att jag inte alls fick dricka och ha roligt med de andra luffarna. För alkohol är ett måste när man ska ha kul, så enkelt är det. Och är man dessutom uteliggare, ja, då är det inte bara ett måste, då är det en lag, en lag som bestraffas med hårda böter om den inte följs.
Så där satt jag är smula uppgiven i de nyktras träsk och bet i det sura äpplet medan grabbarna söp sig dyngraka under högljudda kortspel.
Jag och Nanna blänge frånvarande på varandra och undrade när lillebrodern skulle infinna sig. Eftersom det var just han som var häftstiftet i min tramdyna; "slynunge" fnös jag högt.
Men så, som Ängeln Gabriel kom i Maria, kom också en liten fågel till min undsättning och kvällen var räddad.
Sparven hämtade de osnytna snorjävlarna i märsta och jag slapp åka bil då det egentligen skulle festas.

Då var det bara ett problem och det stavades H - A - N - N - A, som i mitt eget namn. Jag och alkohol har inte den bästa av relationer, inte när det gäller att dricka ikapp som min russinformade klump under pannbenet alltid får för sig att den måste göra. Hanna börjar svepa sprit som om det vore saft en varm sommardag och blev slut i huvudet där efter.
Där av en så kallad "våldtäkt", några "seriösa" samtal och Hanna, the törnrosa.
Men det är inte därför vi minns kvällen. Det var något annat som gjorde det till den bästa maskeraden i världshistorien. Och om du var där, ja, då vet du nog vad jag talar om.

Dansgolvet rockade! Behöver jag egentligen säga så mycket mer än så?
Sen att alla verkligen var sunkigare än brommaplanshoran och nudden, det var liksom bara ett plus i kanten.
Explosionen drog gränsen för hur långt man kunde gå med fylleriet och dumdristigheterna. Och som sig bör var det värden själv som stog för det.
Brinnande plankor for, tryckvågen blåste nästan bort huset och Staffans halvårssparade skägg var ett minne blott.
Gott.

Årets bild
(Nominerad tll; "skönast från bumfest!")

För alla er som missade ÅRETS FÄTASTE FEST, det var er förlust, inte vår.

Poor.

Skillnaden mellan neger och president har suddats ut. Jag talar såklart om kortspelet, men även en del om verkligheten. Att just en neger, råkar ha blivit president. Vilket leder mig till frågeställningen, vad är bra och vad är dåligt? Om en neger är president, så blir man ju negerpresident om man vinner, och förlorar man så blir man ju också neger?!
TOTAL FÖRVIRRING.
Nåväl, vi har de senaste timmarna ägnat oss åt just kortspel. Jag höll den högsta titeln ett x antal rundor. Innan jag fick börja plocka bomull igen. Suck. Men idag var det något som var annorlunda. Det var inte tourettesbarnet Hanna som var värst i munnen. Nej, mitt herrskap, där satt mister-Christer-len-och-fin-i-truten och vräkte ur sig saker som;
- Fitthår
- Jag ska snigla ditt öga jävla GÖNE, och
- Jag är så jävla neger.
Även total förvirring här, eftersom det brukar vara just lilla jag som skämmer barnen till gråt (Jag vet, jag ska aldrig bli mamma).  Att det just brukar vara så har fått mig att tänka om. Kanske borde jag börja tänka efter vad jag säger innan jag säger det. Sluta skylla på min sjukdom och så vidare och så vidare.  Men ibland är det bara enklast med en usel ursäkt även om den svider sen.

Idag vaknade jag i exakt samma ställning som jag somnade. AJ?! Min kropp ser ut som en skrumpen morot och känner sig som en överskörd snigel. Ond, och seg.
Jag sov själv hela natten. En annan roade sig med elektronhjärnan till klockan 08.00.

En annan sak jag har funderat över är vad man gör när pengarna tar slut?
Vad gör jag, när jag inte har en enda peng kvar på kontot och jag inte fått något jobb?
Jag har sedan november sökt alla jobb jag skulle kunna få, vare sig jag vill ha dem eller inte, och inte fått ens en chans till intervju till en enda. Inte en enda. Andra takter var det i våras. Då FICK JAG TRE JOBB. Jag kunde VÄLJA mellan tre jobb.

slut på pengar

Lågkonjunktur, jag säger då det.
Men vad gör jag, när pengarna är slut? Jag börjar bli lite smått desperat.
Jag klarar mig väl någon månad till, men sen då?
Vad gör jag då?
Suck.


Tråkigt dålig låtVisst kan det vara irnoni. Tiesto är ett geni.

orka få råd av någon yngre.

Amantes sunt amentes

Vissa drag går i släkten. Är det inte att spela inställsam så är det att trycka ner sig själv. Jag hör helt klart åt det senare alternativet. Inställsamhet är inte min grej.
Lördagsgodis för Hanna är att säga hur dålig hon är, like freaking karusell in the headpiece. Andra söker sig till komplicerade relationer som slutar i domstolen med misshandel och trasiga ljusstakar, men jag misshandlar mig själv verbalt i huvudet dag ut och dag in.
Ibland finner jag mig själv helt uppgiven, och förvirrad i en frågeställning; "Är det verkligen såhär illa det är?"
Senast var igår. Orden upphörde, tankarna skingrades. Tystnaden var det enda sus som hördes i det så annars kaotiska virrvarret av tveksamhet. Jag tittade till vänster. Där satt mannen i mitt liv. Fullständigt omedveten om vad som hände. Utav allt annat jag annars brukade tänka kom endast en fråga upp: "Varför så osäker?"

Vad är jag så rädd för?

Jag vill inte blir missförstådd. Men ändå är det mer regel än undrantag att jag blir det?
Det enda jag vill är att orden ska komma ut rätt.
Kanske borde jag bejaka de simpla ord på väggen framför mig.

"Do not we alla overlook what might be termed, in want of a better word; the truth?"

Sanningen har många ansikten och många av dem går att missförstå. Så hur gör man då? Hur talar man ur skägget och rätt in i en människar hjärta? Utan hinder, utan missförstånd och utan att ljuga?

Jag trycker ner mig själv för att slippa ta sparken om någon annan skulle vilja göra det åt mig. Jag vet att jag är kapabel till nästan vad som helst.
Jag är smart, jag är snygg, jag är kreativ, jag är rolig och social.
Och det enda som begränsar mig ... Det är jag själv. Varför?
Jag låter någon annan svara på den frågan. För ska jag vara ärlig, så har jag ingen aning.

"Ad rem!"

Jag har lämnat dig utrymme, för att du behöver det, för att jag behöver det.
Jag vill säga att jag älskar dig, för att jag gör det.
Jag kramar dig inte för att jag är klängig, jag kramar dig för att jag vill och behöver.
Jag är inte emo bara för att jag stannar upp, oftast är det när jag stannar upp som jag faktiskt är som klarast i pallet.
Min svartsjuka hjälper mig inte, så jag slänger den i väggen.
Jag gillar mig själv när jag är bäst, så jag ser till att jag är det.
En riktig vän får dig inte att må dåligt, tvärt om, den stärker dig, den får dig att kunna vara dig själv, du vet vem du är, och jag känner detsamma.

"Acti labores jucundi"

Jag lever nu, och jag vill vara med dig.
De senaste dagarna har jag tänkt en massa, faktiskt bra saker, om mig själv och andra. Jag ser det som en början på en förändring som jag ska kämpa för, som jag vill ska hålla.
Va fan. Livet är för kort för att slänga bort på befängd osäkerhet.
Hade jag verkligen velat dö så hade jag för länge sedan testamenterat mina 7000 kr på banken till mor och far och skjutit ut hjärnan på kanten till gödselbrunnen.


lujdog

Julen är över. Julklapparna öppnade,  skinkan uppäten och ljusen nerbrunna. Enda sedan jag var liten har jag tyckt att det varit något speciellt med julafton, mest för att det var den enda dagen på året som huset blev helstädat, och alla, hela familjen, faktiskt satt samlat och åt tillsammans. Gemenskapen och julfriden genomsyrade allas sinnen. Men i år, var första gången som jag mötte det faktum att julafton är precis som vilken annan dag som helst, då korna behöver mjölkas och maksiner går sönder och mat ska ätas.
Det som tidigare gnistrade med ett mystiskt skimmer blev en till synes grå vardag.
Är det då man växt upp? När min inser att det egentligen inte finns något speciellt med någonting?
Jag kanske är lite väl negativ i min tankegång här, men vad är det egentligen som alla förväntar sig ska hända på julafton?
Jultomten finns inte, och jesus är ju inte ens född det datumet, och snön har slutat falla.
Jag hade en mycket trevlig dag.
Vi satt och spelade sällskapsspel långt in på natten, och ju mer förväntningarna lugnade ner sig, detso mer fylld av just den där friden blev jag. Fullständigt till freds med allt.

Dagen därpå åt vi ännu mer julamat. Först tillsammans med hanens släkt. Sedan med min mor och min far.
Även där spelades det sällskapsspel.
Väldigt underskattat (sällskapsspel alltså).
Måste slänga in att det krävs ett geni för att veta vilken typ av fisk som förknippas med första-april-ramsan., där av namnet på spelet.
Det uppskattades från min sida att få komma hem och kramas med mor och far. Prata med dem också.
Vi kommer snart och hälsar på igen.
Jag tycker att mor och far borde komma hit också. Klappa på hästarna (mamma borde uppskatta att klappa på Bellas mage nu när bebben lever sjörövare där inne).

Nåväl.
Nu ska jag roa mig med något annat. puss och kram, skumbanan.


God jul.

Det är svårt att älska någon som inte älskar tillbaka.

BAJS

Jag är så jävla förbannad att jag kokar. Helst av allt vill jag slå sönder något, och när jag är klar med det vill jag sätta mig i vår bensinläckande jävla fittbil och köra rätt in i en bergvägg så det bara smäller om det smack. Varför? Jo för att det var en till synes hur bra dag som helst, enda tills att det vände.
Nu har jag slängt ner alla mina jävla skitbilder och tavlor och annat tydligen fult i min fotolåda där de hör hemma.
Bra.

Vad mer kan vi berätta om då?
Jag har dragit på mig något som läkaren vill kalla för en "baktriellsvampinfektion" i ansiktet och det klär mig såhär innan jul. Rött och sprucket.
Men med mitt lila rävgift och lite karlssonsklister så börjar jag faktiskt se ut som innan utbrottet. ORKA får årets cancersvulst i ansiktet.
BLÄ.


2*pi*r

Och låt oss nu alla be en bön.

In his arms she fell.

Vacker låt. Det var bara det.


Utdraget ja.

Great success! Jag behöver aldrig mer göra någonting i mitt liv, nu är det fulländat, nu kan jag dö i frid.


Jag lyckades spela ut Harpan Las vegas.

Brunt smör, keso (?)

Jag vet inte om jag vill beskriva rubriken, eller, snarare, jag vet inte om ni vill att jag ska göra det åt er.
Men, tänk er smör, alternativt keso, okej, tänk er det lätt brunt, bra. Där har ni det.

Detta är en cp blogg enligt vissa. Och visst är det eftersom det är jag Jean-Marie Gustave Le Clézio (googleit.com), i egen hög person som är förvaltare av denna fruktansvärt organga sida. Cerebral pares är mitt förnamn, när inte gamle Rigor (mortis) har bestämt sig för att ockupera mitt landområde till kropp.

Jag tänkte en dag som i dag som idag bjuda på ETT KILO MJÖL, tillsammans med ett uttalande om att Harpan, spelläget Las vegas, är det värdelösaste jävla spelet på marknaden idag. Det går inte att klara. GÅR INTE. Jag vågar nästan börja satsa en slant (mina hundra enkronor som jag har sparade i en glasburk på en hylla i mitt sovrum i Almunge, i Sverige, i Scandinavien, i Europa, på jorden,  vintergatan, i rymden). Fan, min burk är i rymden, jag kan inte satsa pengar på att spelet;
1. Inte går att klara
2. Är en värdelös skapelse
Prova spelet. Tryck på knappen och du kommer finna dig själv sitta skrikandes med ett par urrivna ögon i en hink med piss och sniglar efter tre timmar och fyrtiofem minuter. Garanterat högsta vinsten.
Jag hatar skiten.

Och sist men inte minst en liten dikt.
Du behöver inte krama mig, du behöver inte hålla min hand, du behöver i pussa min kind, du behöver inte smeka min panna, du behöver inte klappa mitt hår, du behöver inte ge mig din uppmärksamhet, bara du tittar i mina ögon och säger att du älskar mig, så är jag din för evigt.

Tack.


Back in black 2.1

Jag har färgat håret svart. Och det är av sorg. Den var lite för bra för att vara sann, den glittrande snön, den frusna luften, så den smälte bort. Jag tänkte, att varför inte, nu när allt är svart och skitigt och blött, och rent ut sagt ett riktigt jävla helvete, så kan ju ju krapa skalpen i leran och känna mig som ett med naturen. Någon gång varje år tycks jag bli svart, this is the time, kanske lite som en uppvärmning inför det som komma skall.
Den totala ödeläggelsen av roten, för på lördag smäller det. Varningsklockor har ringt, och de skall fortsätta ringa. För min skull.
Jag är alkoholisten nummer ett. Inte för att jag dricker skadligt ofta, men när jag gör det, gör jag det definitivt i skadliga mängder, eller procenthalter (mamma läs inte det här). 
Men är man född uten självkänsla, självbevarelsedrift eller för den delen en gräns för när det räcker, ja, då är det inte lätt.
Jag säger som jag alltid gör, eller så gör jag det inte, eftersom det bara verkar göra saker värre.

Jag håller käften helt enkelt.


black