Remain calm

Det var nog ingen slump att föreläsaren (och kursansvarig) avslutade dagens föreläsning med

Tänk positivt!
• Negativity will kill you.
• And if it doesn’t kill you - it will bore you to death ...

Men nej, i den här kursen är det nog tamejfan rent utsagt omöjligt att tänka positivt. Den kommer som en jävla pungspark på någon som redan ligger ner och fått pungen söndersparkad i månader. Negativitet dödar mig inte denna gången, det gör den här kursen. Uttråkning kan jag inte uttala mig om. 

 

Men ärligt talat, vem har ett sådant analt upplägg på en utbildning att lägga en sådan F Ö R J Ä V L I G kurs som sista kurs, och efter examensarbetet? Jag är ledsen att jag inte kan vara mer konstruktiv i mitt ordval just nu, men just nu vill jag bara ligga och skrika i mina nersölade (bajs, urin och tårar) lakan. Arbetsplanering. Jävligt oerotiskt redan där. Men sedan kommer upplägget. Okej. Där står hon i timmar och predikar om hur viktigt det är att inte låta folk vara osäkra, och ha en strukturerad orginisation med tydliga mål. Visst, jag köper det. Men jag köper I N T E upplägget på kursen. För målen är otyliga, uppgifterna är obegripliga. Det är massa information som inte går att sortera och bäst av allt. B Ä S T av allt, är att vi fått uppgifter att drunkna i, som ingen fattar något av. T A C K SLU för en sista pungspark när det redan är nattsvart i mitt sinne. Okej. Vi ska göra två hemtentor. Där vi reflekterar efter kursmålen ... (?) Okej, en är någon räkneuppgift som jag inte ens vill tänka på, men i alla fall. Sedan är det ett projektarbete uppdelat i tre delar. En del går ut på att vi (fem personer i grupp) utformar intervjufrågor utefter kursmålen (?) och sedan ska intervjua en arbetsledare och en arbetstagare och eller ett skyddombud var. Sedan ska vi sammanställa det i ett dokument på 1500 där vi diskuterar kring de svar vi fått kring kursmålen. Sedan ska vi maila det till en anna grupp som ställer frågor och vi ställer frågor till en annans grupp dokument. Sedan ska vi svara på frågorna och sedan klistra in denna mailkonversation i ett dokument som sedan är underlag för examination? ÄHH! Det var det ja. Sedan ska vi skriva ett arbete på mellan 6 och 10 sidor ............................................................... som om vi inte är trötta nog på att skriva eftersom vi inte suttit sedan mars med våra förbannade examensarbeten .......................................... AMEN TACK. Anyhow. Vi ska skriva något angående ett fall om någon labrador där ingenting i organisationen fungerade och skriva utefter kursmålen och organisationens, och arbetsgivarens och personalens och djurägaren och djurets perspektiv och lagstiftning och hemorojder i hjärnan. Mellan 6 och 10 sidor var det. Den sista delen har jag inte ens orkar sätta mig in i. Det är något med kvalitetssäkran. Något som skulle behöva kvalitetssäkras är den här utbildningen. 

Jag kan inte i ord beskriva hur jävla rörigt det är just nu och hur mycket bättre det hade varit att avsluta med någon mer handfast kurs i hur man typ lägger ett bandage eller vad fan som helst. Men I N T E någon abstrakt kurs i organisationsteori och granska ditt inre och fan vet vad. 

Det enda jag försöka tänka på nu är. JUST MAKE IT OUT ALIVE. Nu är tiden knapp. 


Men shit!

Var det allt ni kunde komma med?


Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.

Vem är du? (vem är jag, velande charader):
Kryssa här

E-postadress:

URL:

I denna ruta finns det plats för just dina åsikter:

Trackback