Uppdrag granskning.

Igår var det de femtonde juni. Den femtonde juni betydde att det hölls syn på vår gård. Lovö prästgård. Jag önskade att jag varit mer insatt i vad det egentligen innebar. Och jag vet, önska är bara en dålig ursäkt för att jag inte brytt mig tillräckligt mycket. Inte förrän liemannen står där och knackar på din axel. Som om du redan vore död. 
Jag blir upprörd när jag tänker på det. För så mycket vet jag att det spelar en stor roll inför de förhandlingar som skall hållas i september huruvida vi får vara kvar på gården eller ej. 

Vårt fina Lovö Prästgård. Mitt liv. Min familjs liv. Inspekterad ner till molekylnivå. 
Jag kan inte tänka mig hur det skulle vara om inte vi fick vara kvar där. Det går inte. Jag har ju bott där i hela mitt liv - med undantag för två underbara år i almunge. Men tanken på att det inte skulle stå där som det gör idag en dag får mitt hjärta att blöda. Att inte kunna kliva in i ladugården och höra kossorna tugga på sitt hö. Att inte se svalorna flyga in och ut genom ladugården på sommaren. Att inte se ansiktena på de barn som för första gången får känna en sträv kalvtunga mot sina händer. Att inte se lammen springa som tokar runt runt i hagen på våren. 
Vad skulle vara där i stället? Leriga hästhagar och snorkiga kärringar. Idyllen krossad. 

Och jag får dåligt samvete över att jag stuckit till ett annat land när jag kunde varit hemma och hjälpt till för att få allt iordningställt. Jag kan inte ens stå och se på. 
Jag vet att alla varit jätteduktiga där hemma och slitit som djur för att få det fint. Och jag höll mina tummar igår att det gick bra. 
Jag drömde mardrömmar hela natten om hur olika byggnader rasade samman när vi försökte laga dem. Hur magasinet rasade genom mjölkrumstaket för att alla bjälkar bara gav vika. Tur att det bara var en dröm. 

Cowsie
Foto: Christian Tryggvesson

Tur att synen var på sommaren. För Lovö är aldrig så vackert som det är när det är sommar. 
Sverige är aldrig så vackert och underbart som det är när det är sommar. Trots regn. Trots myggor. 

Nu har regnperioden börjat här på riktigt. Det vräker ner. Undrar vad jag ska roa mig med idag!?

Ha det gott i Sverige mina kamrater.

Men shit!

Var det allt ni kunde komma med?


Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.

Vem är du? (vem är jag, velande charader):
Kryssa här

E-postadress:

URL:

I denna ruta finns det plats för just dina åsikter:

Trackback