Midsommar.

Kan helt klart vara Sveriges bästa dag. Och idag kan ha varit den bästa dagen i Japan hittills. 
Jag vet inte riktigt vart jag skall börja. Vi kan väl börja i kronologisk ordning och börja vid morgonen. Vaknade kvart över fem. Jo. Kvart över fem på min lediga dag. Rätt bra ändå tänkte jag. Skuttade ner med datorn till kontoret och började dagen med att prata lite med människor jag tycker om via Msn. 

När dagen och jag började vakna trampade jag iväg i solskenet. Det var verkligen så fint väder. Så fint väder att jag brände mitt ljusa svenneskinn. Lite lätt på axlarna, så mamma behöver inte oroa sig allt för mycket. Hon bör oroa sig mer för hur mina ben ser ut. De ser värre ut än de gjorde på den bilden jag publicerade här om dagen. Jag är typ svullen? Men det går över innan jag blir kille, som morfar skulle sagt. 

Jag stannade till vid 7/eleven och köpte en flaska vatten, en burk kirin och en glass. Trampade iväg igen, tuggandes på min glass. Cyklade förbi "staden". Tänkte att jag ville se lite mer av landskapet. Och kanske kunna få en bra bild på berget. Berget som givit namnet till staden. Kurikoma. Sachan gav mig någon luddigt förklaring om hur när snön smälte på berget så såg det ut som en häst vilket hade givit namnet till staden. Det är hästar på skyltar, vägbrunnar etc över hela staden. Och det var tydligen en stor häststad en gång i tiden (födde upp hästar och sålde dem till övriga delar av landet). 

En häst!

Jag fick riktigt fina bilder av berget. Det var en vacker syn.
Körde in på en liten avtagsväg till risfälten. Tittade på berget. Drack min kirin och läste i min medhavda bok (Den Gröna Milen). Och solade. Och njöt. Det var verkligen mysigt. 
Jag satt där ett tag, sedan cyklade jag vidare innan jag begav mig tillbaka för att hinna handla innan lunchen. Jag hade ju tänkt mig att bjuda Japanerna på jordgubbar och grädde midsommarafton till ära. 

THE BERG

På Super Market fanns inga jordgubbar. Inte heller på den lilla affären intill. Men när jag kom hem till lunchen sa Sachan att vi kunde åka förbi Masters åker och plocka jordgubbar där. Men vispgrädde fick jag tag på. 

Efter lunchen packade jag, Sachan, och de två andra wwoofrarna (det kom ännu en i morse. En kille från Hongkong) in oss i bastubilen. Det var 30 grader ute och 45 i bilen. S V E T T. Hej. Mycket skönt. I alla fall. Vi tog vårt pick och pack för idag bjöd det på utflykt. Det skulle bjudas på tempeltur i grannstaden Hiraizumi. Först tog vi en titt på Motsuji Temple.
Mycket vackert. 
Jag skäms lite för bilderna. För det var så vackert. Så fina tempel och så fin park och bilderna gör det inte rättvist. Sachan ville att jag skulle be vid ett tempel. Då kastade man 10 yen i en trälåda slog ihop händerna framför ansiktet, lutade huvudet lätt framåt och bad. La man i en 5-yen-slant symboliserade det en kärleksrelation. Jag la i en 5-yen-slant och fem 1-yen-slantar. Och bad. Jag har för mig att man inte ska säga vad man ber om, att det betyder otur. Så ni får inget veta.

i ett tempel

Vi gick runt tempelgården och läste lite om vart de gamla templena stått där bara grundstenarna fanns kvar. Sedan slängde vi oss in i det på tok för varma bilen och drog vidare till huvudattraktionen - Chuson-ji Temple och Konjikido (Golden Hall). Som är en av Japans nationalskatter. Där fick man såklart inte filma eller ta kort. Men jag har några broschyrer som minne i alla fall. Vad som nästan var häftigare än det guldbeklädda templet (för det var inklätt i guld) var den väg upp till templet. Jag kan inte beskriva och det gör mig förbannad. Den film jag lagt upp är inte heller rättvis. Det var en fantastisk Japansk skog. 
Till slut la jag bara ner kameran i väskan och njöt. Jag gav upp. Det mina ögon registrerade fick läggas i mitt minne. 

wwoofers

Det blev brådis hem till djuren. 
Vi hann med lite annat under vår utflykt. Vi var inne på en affär som importerade mat. Det som var representerat från Sverige var vodka. Varför är jag inte förvånad? Men jag hittade även lite produkter från Arla. Det var dock ost. Dansk ost. Vi var även inne i en butik där du kunde köpa vad-som-helst. Även Hundar. De satt i små fack med glasrutor så man kunde se dem. Hmm. Djurhållningen?
Man kunde även få sin hund friserad och färga pälsen på den. Gud. Japan alltså. 

Hund i låda

Väl hemma skötte vi djuren och sedan vispade jag grädde. Vi åt middag och efter middagen bjöds det på jordgubbar och grädde. Så gott. En del av Japanerna åt grädden med glädje, de andra inte. Jag svullade. Jag älskar vispgrädde och jag älskar jordgubbar. Det var det bästa när jag jobbade som jordgubbsförsäljare den där sommaren jag vet inte när, att jag kunde äta hur mycket jordgubbar som helst. Jag försökte även förklara vad vi firade i Sverige idag. Det blev lite pinsamt när jag skulle förklara vad midsommarstången symboliserade, men jag tror de förstod och Sachan kom inspringandes med en bild hon skrivit ut.

Höll på glömma. 
Vi åkte även förbi en flod. En flod som lava bildat. Det var sjukt vackert det med. Jag ville mest hoppa i vattnet. 

Mera vatten

Nu börjar det bli sent i Japan och midsommarfirandet har knappt börjat i Sverige. Ibland skulle man ha förmågan att kunna vara på två ställen samtidigt. 
Jag har haft en toppendag. 

Jag önskar alla där hemma en riktigt fin midsommar och jag hoppas ni firar för min skull också.
God natt Japan.
God dag Sverige. 


Men shit!

Var det allt ni kunde komma med?

Jiggly hade följande att tillägga:

"Nu är vi på väg host upp till golden temple...

.. Jävla uppförsbacke!"



Made me lol.. ;D

2010-06-26 @ 17:38:01
Hanna hade följande att tillägga:

Haha :D

Made me lol too. Det är roligt att i efterhand höra vad man egentligen säger.


Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.

Vem är du? (vem är jag, velande charader):
Kryssa här

E-postadress:

URL:

I denna ruta finns det plats för just dina åsikter:

Trackback