Firefly.

Jag har just upplevt, eller ska jag säga sett något mycket besynnerligt - eldflugor. De är vanliga här såhär års. De kommer som på beställning när värmen och fukten är som värst. 
Och det här är en sådan sak som man inte kan tro förrän man sett det. Jag önskade så att alla ni som håller mig kär kunde se med mina ögon för det går verkligen inte att fånga det jag sett med mina ögon på film. 
Vill ni se det får ni komma hit. 
De sa åt mig att inte gråta. Och jag förstod vad de menade när jag kom ut och såg det. Över hela bäcken som går här vid huset såg det ut som stjärnhimlen hade trillat ner. 
Hela luften blinkade. Så vackert. Så rogivande. Så. 
Jag hade kunnat stått där hela natten. Jag blev helt hänförd. 
Jag lyckades fånga en i min hand. Och det liknade snarare en skalbagge än en fluga. Inte större än min lillfingernagel. 
De blinkade ett gul/grön ljus som sågs från långt håll. 
Jag är stum. Mycket häftig upplevelse. 

I morgon är det min sista dag här. Och det skall bli brakkalas.
Dels för att jag åker hem. Dels för att jag fyller år på fredag, vilket även en av barnen här gör. Taiki. Idag fyller även en av de andra wwooferserna (ääh? Plural på det - frågetecken) år. Sai fyller i alla fall. Så det finns mycket att fira. Jag ska hjälpa Suggashi med att göra "lokal" traditionell mat. Det ska bli spännande.
Tänkte kolla in eldflugorna i morgon också. LÄR bli en vända innan jag går och lägger mig också. 

De senaste dagarna har varit mycket jobb. Jag och Sai har byggt om i princip hela gethuset. Vi Byggde två nya väggar och rev ner en annan för att kunna använda några hyllor. 
Vi har skördat lök - så att det räcker i ett år framöver - lagt den på tork och idag hängde vi upp den på stänger. 
En av stängerna fick jag i ryggen. När vi fyllt hela JÄRNstången går ett rap av och hela skiten rasar ner rätt i min rygg där jag sitter. Det gick bra som tur var. Annat hade det nog varit om den träffat skallen min. 

Idag lärde jag Sachan rida barbacka på hästkräket. Hon tyckte det var roligt och var jätteduktig. Jag tror det kommer gå bra för henne att fortsätta träna Choco även efter jag åkt. 
I morgon tänkte jag lära henne hur hon flyttar hagen också. Much to do!

Sojabönsfältet är nästan klart också. Vi har kört lite med helvetesmaskinen. En stor bensindriven jordfräs som man styr för hand. Helvete. Helt jävla livsfarlig och hur tung som helst att köra omkring med. Man bröt typ handlederna och rätt som det var stack hela skiten iväg. Jag tyckte den var lite för riskabel att köra med själv (med tanke på att jag är i Japan och det är inte så kul som jag skulle skada mig här) så jag nöjde mig med att bistå Aniki med styrhjälp. Jag hjälpte dock honom att laga en sak på den som gått sönder. Det var verkligen väldigt simpelt men ibland undrar man hur Japanerna här tänker .. Nog om det. 

Torsdag. Hanna hela dagen på buss. 

Hej hopp gummipropp.

Men shit!

Var det allt ni kunde komma med?

Annika hade följande att tillägga:

Det skulle jag oxå hemskt gärna uppleva <3 Måste varit fantastiskt, det är det iaf i min fantasi :)

2010-07-02 @ 02:00:46

Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.

Vem är du? (vem är jag, velande charader):
Kryssa här

E-postadress:

URL:

I denna ruta finns det plats för just dina åsikter:

Trackback