Lost i translation.

Idag är det måndag vilket betyder att Vincent som jag bor hos har dragit till jobbet vilket betyder att jag skall roa mig själv. Helgen har varit fullspäckad med aktiviteter. Jag har slocknat direkt när jag kommit tillbaka till lägenheten. Men nu skall jag bara sitta ner ett tag. Skriva lite blogg, lite dagbok och planera vad jag skall hitta på resten av dagen. Till vilka ställen i Tokyo jag skall ta mig. 

shibuya

Så jag skall försöka komma ihåg allt som hänt sedan torsdag. 
Jora. På torsdag tog jag bussen till Tokyo. lämnade gården 11.45 och var framme i Tokyo (Shinjuku) klockan 19.40. Fördelen med att åka buss är att du hinner njuta av den Japanska naturen på ett trevligt sätt. Och som jag sagt säkert femhundra gånger nu sedan jag kom hit så är det Japanska landskapet verkligen någonting alldeles extra ...

Vi stannade vid rastplatser ett par gånger där man kunde gå av bussen, sträcka på benen, testa toaletter som tvättar arslet åt dig och spelar upp spolljud om man tycker att det är pinsamt när det plumsar när man skiter. Jag hamnade bredvid en lite äldre dam på bussen som bjöd på något hon köpt vid rastplatsen. Hon kunde även prata lite engelska så vi utbytte lite ord innan hon somnade. Timmarna på bussen kändes inte så långa och det var en surrealistisk känsla att från att se djupa skogar och berg köra in i en betongdjungel där naturen kändes väldigt frånvarande. Gatuljus lös upp natten och väl framme vid stationen stod Vince och väntade på mig. Och för första gången på fem veckor hade jag någon att prata med här. Prata som i att faktiskt ha en konversation. Kändes sjukt bra. Vi tog tunnelbanan till hans kvarter och satte oss på en liten restaurang och åt ramen och dumplings. Vi pratade och pratade och pratade och plötsligt var klockan väldigt mycket och vi gick till Vincents lägenhet där jag fick hälsa på hans lägenhetskamrater och sedan slocknade jag. Direkt. 

Fredag. Hannas födelsedag. Vaknade upp. Åt lite frukost och gav mig sedan ut i storstaden, själv, Vince var på jobbet så jag var tvungen att klara mig helt själv. Men det gick sjukt bra. Jag hade en plan att ta mig till Shibuya och hitta en restaurang som Staffan brukade krubba på när han var här.

Staffans restaurang

Och jag sprang in i den o princip direkt. Det var inte lunchtid när jag kom fram så jag började strosa omkring. Jag var mest fascinerad över att saker och ting inte kändes så stort som jag hade föreställt mig det. Och det Tokyo jag såg då kunde beskrivas med två ord: "Hysteriskt och dött". En gata ner var totalt kaos och gatan bredvid kunde vara helt tom och öde och tyst. Jag lokaliserade en lite sköldpadds park, tittade i lite butiker och sedan gav jag mig tillbaka till restaurangen. 
En mycket liten men mysig restaurang där du köpte en matbiljett i en maskin som du sedan gav till personalen. Några snälla Japaner hjälpte den förvirrade Svensken med maskinen och jag satte mig för att invänta min mat. Ramen med anka och nötter och ägg. Och dumplings så klart. Så så gott. 
Innan restaurangen hade jag hittat ett ställe som serverade någon typ av toast med jordgubbar och glass och efter att jag sörplat upp min ramen så begav jag mig dit för lite födelsedagsfirande. 
Den toasten var inte utav denna värld. Den var sjukt god men det var så himla mycket så när jag gick där ifrån hade jag så ont i magen att det gjorde ont att röra på sig. 

Gottgottgott

Men vad gör man inte för att jobba på fettman? 

Efter mat och efterrätt riktade jag in mig på en park som jag sett på en karta. Och efter trettio minuters gång kom jag fram till Yoyogi park. Det var en fin part med rosor och fontäner. I parken hoppade stora grupper av ungdomar hopprep, en äldre man dansade streetdance. En annan grupp tränade på något typ av framträdande. Jag kunde inte låta bli att tjuvkika lite och till och med dra fram filmkameran. Gick omkring någon timma i parken och bara njöt. Och till min stora glädje låg parken alldeles intill Harajuku. Ett annat ställe i Tokyo som jag blivit tipsad om att kolla upp. Det var väldigt mycket lustiga butiker där och jag hann inte se allt innan jag var tvungen att börja dra mig tillbaka till lägenheten. Lär bli en sväng till Harajuku idag igen för någonstans där skall det hänga cosplayers vilken man ju inte kan missa!

Yoyogi park

Jag drog mig tillbaka till lägenheten och fick uppleva lite av de trånga tunnelbanorna. Väl tillbaka i lägenheten gjorde jag och Vincent i ordning oss för att dra iväg till en av hans vänner som skulle bjuda på middag. 
Vince trampade iväg på cykeln med mig där bak. Och i lägenheten blev vi bjudna på grillad kyckling och pasta. Det var mycket gott och alla Vince japanska vänner var mycket trevliga även om deras engelska var en smula knapphändig. Efter maten kommer tjejen som bodde i lägenheten in med en kaka som hon bakat. Och alla sjöng för mig och jag fick blåsa ut ljus i en iphone. Haha. Lustig födelsedag. Men jag hade mycket trevlig. 
Resten av kvällen spelade vi wiifit. 
Jag ringde hem en sväng och gratulerade Leo. Pratade med Elin, Leo och Siri i telefonen och efter det var kvällen så gott som gjord. Även Nanna ringde!

Efter midnatt cyklade vi hem och efter dagens alla intryck somnade jag i samma sekund som jag lade mig ner. 

Lördag. 
En heldag med Vince, en Japansk kompis till Vince och hennes Amerikanska vän som var och hälsade på eftersom hon varit här och läst Japanska med sin klass. 
Vi började med att besöka staden Kamakura. Där det fanns gamla tempel och "The great Buddha". 

Buddah

Vi gick omkring på marknader och hade verkligen en toppendag som avslutades med karaoke. Jag hade inte föreställt mig att karaokestället skulle vara ett helt höghus fyllt med rum. Lite som ett hotell fast rummen var små, inredda med en soffa, ett bord, en tv och karaokeutrustning. 
Det var HUR KUL SOM HELST. Och alla i vårt lilla sällskap var faktiskt riktigt duktiga på att sjunga. Två timmar var över på nolltid och vi hittade en restaurang att äta på. Kyckling och ris. Du kunde välja mellan kyckling och höna. Vi, eller VINCE tyckte att vi skulle prova båda, så vi beställde in två utav varje. Hönan vad som att tugga på läder. Men det smakade väldigt gott i alla fall och allt detta svaldes ner med te blandat med alkohol. Konstig blandning. 
Klockan blev mycket och vi sa hej då till vårt sällskap och drog oss tillbaka till lägenheten så att vi kunde vara i alla fall lite utvilade inför söndagens utflykt. 

Söndag. 
UTFLYKT. Vi gick upp tidigt och begav oss till biluthyrningen där två av Vince vänner väntade. Vi körde sedan omkring ett tag i Tokyo för att plocka upp två andra. Sedan begav vi oss till Fuji. Japans högsta berg. Utsikten på vägen dit var så vacker - förvånade? 

Vackert

Väl framme vid Fuji var det så klart molnigt men jag kunde skymta den snöbeklädda toppen genom molnen och det gav mig gåshud. Vi stannade där ett tag satt vid en lavendelodling som luktade ljuvligt och sedan tog vi småvägarna tillbaka till Tokyo för att se en annan del av Japan än den som motorvägen visade. Som Vince sa: "This gives med peace ..".
Kring Fuji odlades det massa vindruvor och persikor och i stället för risfält fanns där i stället just persikoträd och vinrankor. Överallt. 

Persikor

Lite sugen på att palla persikor blev man allt men jag höll mina händer i styr. 

Tillbaka till Tokyo och mitt sällskap tog mig till en Sushirestaurang. Den var av den billigare varianten men det var riktigt gott. Sushin kom rullandes på band på färgade fat och olika färger kostade olika mycket. Så när man ätit upp räknade servitrisen hur många tallrikar av de olika färgerna man ätit och så var det bara att betala.



Måndag. Tiden här i Tokyo har rusat förbi. På fredag morgon drar jag till Bali. 
Så idag skall jag ta en till vända till Harajuku och sedan tänkte jag försöka ta mig till Akihabara. 
Börjar så. 

Håll till godo. 

Massa kramar från en svettig svenne i Japan.

Men shit!

Var det allt ni kunde komma med?

jiggly hade följande att tillägga:

guud vilken uppdatering! helt sjukt läsvärt.. :D är väldigt avis på dig...:)

2010-07-05 @ 09:03:30
Lovisa hade följande att tillägga:

Jag älskar hur lycklig du ser ut framför Buddhan!

Låter urhäftigt alltihopa!

Annika hade följande att tillägga:

ehh.. förlåt! glömde bort din födelsedag. så ja säger grattis i efterskott!! Såg ut som du hade en minnesvärd dag iaf <3 stor kram!

2010-07-08 @ 12:43:01

Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.

Vem är du? (vem är jag, velande charader):
Kryssa här

E-postadress:

URL:

I denna ruta finns det plats för just dina åsikter:

Trackback