What nature can give.

Du lyssnade väl noga på vad fröken sa när du satt i skolbänken på mellanstadiet? I bänken som var fylld med bokpappersomslagna böcker och som luktade sådär lite gammalt? Om Darwin och om hur vi människor tydligen skall härstamma från aporna?
Det är klart, tycker man att apor ser dumma och håriga ut och Gud hade en bättre teori om hur han själv skapade Adam och Eva och ja - ni vet säkert hur historien går - så kanske det jag vilken sekund som helst ska låta mina fingrar skriva på det svarta tangentbord jag har i knät inte är så dumt som det ändå verkar. 

"Våga vara naturlig"

Så lyder Rexonas nya catchiga reklamslogan. 
Det låter ju helt ypperligt. Med undantaget från att jag inte riktigt är säker på exakt HUR naturligt det är att
nummer:
1. Raka dina armhålor.
nummer:
2. Dränka dem i deodorant. 

Då till det jag började inlägget med. Vi människor härstammar från aporna right? Apor är rätt så håriga och luktar väl inte sådär jätte-gott. Nej, jag har inte luktat en apa i armhålan men någonting säger mig att de bär en odör av urin och lite för gammal banan. Hur som. Vi människor har ju fått nedärva en del av de där fina generna som aporna bär på. Typ en del hår. Typ en viss kroppsodör. Vissa mer, vissa mindre besläktade med våra halvstumma kusiner. Och är det då inte just DET som är att våga vara naturlig?
Att våga ha håriga armhålor och lukta lite ... låt oss säga ... människa?
Inte att våga bära en deodorant med "naturliga extrakt", eller vad det nu än var för flummiga ingredienser?
Okej.
OM Gud nu var vår skapare, så KAN ju han ha skapat oss människor utan kroppsbehåring och med ett natruligt beteende att rolla den där kittliga dalen under armen med väldoftande antiperspiranter. 

Men Gud tycks inte ha skapat mig. 
För det växer - till synes - helt naturligt (av sig själv) hår i min armhåla. Och tvättar jag mig inte luktar jag med största sannolikhet ganska illa, ganska fort. 
Så för att slippa sticka mina medmänniskor i ögonen rakar jag sönder mina armhålor och preparerar dem med olika kemikalier. Helt naturligt. 

Så. Kontentan. 
Vad Rexona måste mena med "att våga vara naturlig" är att inte irritera min omvärld. 

Kanske. 

Harkel. 
Invaliden har gjort lite nytta idag. 
Åter igen har jag med fast hand styrt Moster Hulda. Mumsigt mos blev det vill jag lova. 100 % fallfrukt. 

Och angående min fot. Ingenting var fel. Tydligen. Men det är tydligen helt naturligt att ingenting kan göra skit ont. Så nu ska jag äta voltaren tills det att jag kan bygga en egen biogasanläggning.

Men shit!

Var det allt ni kunde komma med?

Anonym hade följande att tillägga:

Bra inlägg! :) gillar dina finurliga funderingar :)


Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.

Vem är du? (vem är jag, velande charader):
Kryssa här

E-postadress:

URL:

I denna ruta finns det plats för just dina åsikter:

Trackback