Prat

Skiner inte solen lite extra fint idag? Men tittar man bakom den sköna fasaden är väl allt bara skit och eleände. Snart är de alla påväg upp hit. För vem vill vara där solen skiner mest för jämnan och där folk har börjat dansa regndansen igen? Vi blir undanträngda, allt mer, dag för dag. Var inte det här ett fritt land?
Inte längre. Idag anses man främlingsfientlig för så gott som ingenting. Man samtidigt kan det kastas hur mycket skit som helst på oss, svenskar. Hur blev det så? Att vi lever i rädslan och skiten. När tappade vi förmånen att få säga det vi tycker?

Är det inte så att man automatiskt blir främlingsfientlig bara för att man inte får? Bara för att man inte får ha åsikter, för då hängs man ut som en jävla rasist och blir nerslagen klockan fem på morgonen?! Det är ju helt absurt vart "samhället har tagit vägen". Visste du att lilla Sverige tar emot hälften av alla irakier som flyr. Hälften? Är det verkligen vårt ansvar?

Jag blev glad, när jag en dag i tidiningen läste om en muslim i moderaterna som tyckte det var vädligt vikigt att inte blanda in religion i politiken, eftersom det är något högst personligt. Och det stämmer väl. Vi ser ju bara hur det är i de länder där religion influerar = inte bra. Och med så mångkulurella länder vi har skapat blir det väl bara ännu mer viktigt att man inte blandar in religionen, då man inte vet när man klampar in på någons integritet eller gud vet vad. Jag vet inte vad jag ska säga. Men börjar inte det blir lite väl främlingsfientligt mot de svenska traditionerna, när man vill förbjuda att man sjunger den blomstertid nu kommer på skolavslutningarna, eftersom det är en så kristet laddad sång (tänkte du att det var det när du sjöng den på skolavslutningen i sexan?). Eller att en svenska skola, gud vet var, förbjuder svenska landslagströjan på klassfoton, då detta verkar främlingsfientligt. Glömde jag att säga att vi/ni bor i SVERIGE!?

Kan vi inte förbjuda svenska flaggan, eller varför inte julafton? Kan inte alla bara leva, med sina åsikter, var på sin kant, diskutera, men inte pracka på. Tydligen inte. Tack vare media blir vi bra på att dra alla över en kam, det är inte det jag gör. Tack vare den muslimske moderaten.

Slutsatsen är; Vi är på tok för bortskämda här i Sverige. Här betalar vi de arbetslösa, tycker att det är okej att folk lever på socoialen i hela sina liv, och betalar för att invandrarna ska lära sig svenska och komma in i samhället. Hade det kanske inte varit så, så hade kanske folk kämpat lite mer, och klagat lite mindre.
Men vad vet jag, jag är ju bara bonddotter med invandrar bakgrund, översköljd av fördommar, likt alla andra.

Men shit!

Var det allt ni kunde komma med?


Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.

Vem är du? (vem är jag, velande charader):
Kryssa här

E-postadress:

URL:

I denna ruta finns det plats för just dina åsikter:

Trackback