mysteriet ANALFLIK

diskussionen har ägdrum under en längre tid nu. om vad det minst sagt olustiga ordet ANALFLIK i själva verket betyder. efter att ha botaniserat lite på google fann jag kontentan. och här har vi den:

Analflik

Analflikar är i allmänhet ett resttillstånd efter hemorrojder som har ”torkat ihop” (fresch) spontant. Ibland kan dessa flikar, som hänger runt analöppningen, utgöra ett hygieniskt problem. Om det bara är en eller två flikar så går de att avlägsna i lokalbedövning vid ett tillfälle, men om det är fler så måste det göras i omgångar. Ibland beror en analflik på att det finns en liten fistel, och då är det inte lika lätt att åtgärda.

Om dina besvär bara handlar om yttre analflikar, så åtgärdas de vid det andra besöket då rektoskopin utförs, och vid ett ev. tredje besök. En eller två flikar klipps då bort i lokalbedövning, man syr inte ihop efteråt men det läker i allmänhet snabbt. Du kan behöva smärtstillande tabletter de första dygnen, men smärtan är inte svår.

Analtapp <------- (Tapp?!)

En analflik, tapp kan uppstå efter en spricka (låter skönt) i analöppningen. Ofta är det sprickan som läker som ger "ärrvävnad" i form av en flik. Orsaken kan vara en tidig förstoppning. Så behandlingen är att få sprickan att läka med salva som både smärtlindrar och dämpar inflammationen samt göra bajset mjukt med hjälp av kost. Om sprickan inte läker, om hon fortsätter blöda eller inte blir av med sin förstoppning bör man närmare undersöka henne.

så nu alla ni som gnuggat söner tinningen, nu vet ni, vad en analflik är. trevligt :)


Men shit!

Var det allt ni kunde komma med?

Anonym hade följande att tillägga:

BUUU VAD EKLIGTH

2007-01-09 @ 12:47:44
tjejen hade följande att tillägga:

skönt att få svar har inte vågat prata med barnmorskan

2009-01-31 @ 01:07:41
Anonym hade följande att tillägga:

haha... kom på din sida efter att jag googlat "anusflik". Min polare undrade och jag hade aldrig hört talas om det.. så.. tack för informationen... trots att det lät väldigt äckligt ;)

2011-08-07 @ 00:06:17
rya hade följande att tillägga:

Haha. Var så goda :-D


Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.

Vem är du? (vem är jag, velande charader):
Kryssa här

E-postadress:

URL:

I denna ruta finns det plats för just dina åsikter:

Trackback